Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

!

DösnackPosted by Mathew Mon, January 03, 2011 20:22:32

Det här är inte ett inlägg, det är bara ett livstecken...

Peeling

DösnackPosted by Mathew Mon, August 23, 2010 18:41:49

Idag har jag skalat två väggar, en bröstningslist och en dörrlist. Och varit på ett möte som började tre timmar tidigare än vad som var väntat... Allt är som vanligt. Fast nu har jag en 3gs.

Slutspurt

DösnackPosted by Mathew Wed, April 28, 2010 10:43:33

Många många olika arbetsuppgifter har man. Nu börjar jag även se en tendens till att jag är nån slags lastbilschaufför också. Två turer med lastbil har det blivit den senaste månaden. Allra senast i måndags då jag levererade lite upp-piffade prylar till den stora kyrkan i hufvudstaden. Om man är van vid att köra en liten golf så känns en än så liten lastbil ruskigt stor, åtminstone i snäva kurvor, eller för att inte tala om baklänges. Jag var väldigt nära att få med mig bensinstationens reklamskylt när jag skulle tanka, man tycker att man tar ut svängen sååå himla mycket, men sen kommer ändå bakänden snävt inpå i alla fall...


Snart ska jag ringa till den lokala smedjan och se om de har hunnit svetsa ihop det som ska bli mitt nya pelarstativ till hemmastudion. Detta projekt fyller nog snart ett år, så det börjar bli på tiden att slutföra det. Skulle det mot förmodan vara så att han har lagt ned några minuter på dessa fogar nu, så kanske jag skruvar ihop det nån kväll, och får jag bara till motvikten så den glider snyggt och smidigt så kanske det blir nån bild tagen också för en gångs skull. Har juh knappt testat den nya bakgrunden och nu äntligen har jag fixat en ordentlig och väl avvägd nätdel till datorn som trådlöst plockar bilderna ur kameran, så nu bör detta fungera utan att nätdelen riskerar att fatta eld. Det är bra.


Idag är jag precis hur trött som helst...Ett Härrans Liv presenterar: Slutspurt i full fart

Gäralous

DösnackPosted by Mathew Mon, February 15, 2010 23:20:30
Sedär, nu har jag surfat runt på de flesta av mina fasta punkter på internet, samt en hel drös med ovanligare och mindre fasta anhalter. Sen kollade jag igenom vad jag har på mina hårddiskar. Men vad gör man nu?


Tja, det är väl snart dax att gå och lägga sig. Pannan är uppe i varv, liksom.

Känner inte ett dyft för att jobba denna vecka. Känner å andra sidan inte för att sitta hemma heller, så det får väl kvitta, lika bra att packa Lidingö-bagen.


Det känns lite konstigt, har varit på ett strålande humör under dagen, nu känns inget speciellt kul.


Så ett Härrans Liv presenterar: regn


Klimatmötet 2009

DösnackPosted by Mathew Sun, January 17, 2010 11:51:19
En del får det att låta som om klimatmötet i Danmark inte var någe lyckat, men som Morgan konstaterade så måste de verkligen ha kommit på en lösning att snabbt få stopp på den globala uppvärmningen. Här har det juh varit närmare -30 i en månad.

Fast det börjar vända nu, så det kanske bara var en temporär lösning i alla fall...


Snart bär det av till Storstan igen. Vi har fått ett hyffsat stort jobb och jag är nån slags alltiallo samordnare. Dels är jag arbetsmiljösamordnare, jag är även miljösamordnare (ja det är nåt helt annat), och så är jag nån slags projekttidsplanssamordnare. Och säkert lite annat. Vilket innebär att jag kommer vara där en hel del. I veckan ska jag dit och kolla läget och kontrollera certifiering på stegar och ställningar och sånt, åsså läsa av mina klimatmätare samt även fota lite konst. Tre helt olika packningar sålunda. Jag brukar bli frustrerad på packningen de gånger jag enbart läser av mätarna. Fattar inte hur jag ska få med mig allt.


Jag har rensat lite i garaget, dvs min fotostudio, så nu är det mycket rymligare. Men det är fortfarande trångt och svårt att få ner styrkan på blixtarna till användbara nivåer. Men det ska nog gå... suktar lite efter en ny blixt. Det lutar åt att sälja min gamla trotjänare, Nikon F2, för att samla in pengar till blixten. Det är synd att man får så lite för dem nuförtiden. När jag köpte den var den redan gammal och då steg priset under många år, idag får man inte ens hälften av vad jag gav för den.


Det är lite synd om barnen nuförtiden. Jag menar, åttiotalets slitna, lappade jeans, det fanns inte en chans att morsan skulle hjälpa mig att sy. Skulle jag mot hennes vilja prompt ha slitna, lappade jeans, ja då blev det till att sy själv. Så igår när jag skulle sy kanterna runt en ny fotobakgrund, ja då satt juh allting där i ryggmärgen, tjugofem år senare hanterar man symaskinen helt obehindrat som om man aldrig gjort nåt annat. Hur ska det gå för morgondagens fyrtioåringar, jag skulle vilja se dem trä en undertråd.


Näe, nu är det söndag, så det är väl bäst att jag drar iväg till jobbet igen, har ju inte varit där sen igår...


Tjipp!!

Lidandets vara på Lidingö

DösnackPosted by Mathew Tue, November 17, 2009 20:49:37
Ibland bär det sig inte bättre än att man blir kvar över natten. Ofta har det blivit endast dagsturer till Ståckholm för min del. Nu har jag varit på 'datakurs' i två dar. Jag är otroligt hemkär jag.

Därför känns det extra jobbigt dagar som idag, när man trodde litegrann att det skulle bli hemresa efter endast en övernattning. Kände det på mig när jag bäddade ur min tältsäng imorse i firmans lägenhet. Blir kvar ytterligare en natt. Men grabbarna har bjudit mig på middag runt köksbordet ikväll. De stackarna bor juh här varje vecka, så mig äre nog inge synd om alls.

Ska ta färgprover på UD och Finansdepartementet imorgon. Sen fixa till datorn åt en annan i firman å sen bär det förhoppningsvis hemåt. Nästa vecka blire Oslo och sen tebaks en sväng till Ståckholm. Veckan därpå blire kurs i färgarkeologi på Gotland. Hur är Tofta runt månadsskiftet nov-dec, inte riktigt som i juli va?

Heppåre!!

En perfekt Ända för en perfekt dagjävel

DösnackPosted by Mathew Mon, November 02, 2009 20:19:09
Jaha, här sitter man på tåget, redan vid start från den blåsiga hufvudstaden lite drygt en timma försenad, eller lite, en å tjugo för att vara exakt. Efter en del stopp å väntande drygades förseningen ut till två timmar, sen kom vi äntligen fram till Södertälje. Jag trodde hon drev med oss när hon ropade ut Södertälje, trodde vi var i Katrineholm eller nåt...

Denna perfekta dag började redan igår, eller egentligen i torsdags när jag var i Sthlm å fick veta att jag måste tebaks på måndag. Eftersom det inte är så lätt att boka morgon-kryss-2000 till måndag på fredagar tog jag beslutet att åka med firmans glada gossar på söndag och sova i firmans våning på Lidingö. När vi kom fram halv tolv visade det sig att de som senast bodde där hade gjort slut på allt mugg-papper innan de åkte hem. Förtjusande.

Sen har måndagen fortsatt på samma roliga sätt. Började med att ta mig ut till Farsta å hämta nya klimatmanicker. De tom tittade i min dator å konstaterade att dehär blir inga problem. Jag gjorde sedan klart det som sket sig i torsdags, sedan letade jag upp ett avsides arbetsrum under en församlingsgård för att i lugn och ro programmera manickerna. Kl 11:00 skulle de placeras ut. Min kontakt på SFV blev glad för han hade annat att göra vid elva, men jag blev lite småsur över att behöva åka ut till Farsta igen. För visst blev det problem, fick ingen som helst kontakt med manickerna.

På vägen ut i taxi'n mot Farsta kände jag plötsligt av att jag inget ätit sedan 18 på söndag. Eftersom jag visste att mannen i Farsta gått på lunch istället för att lösa mitt problem, sken jag upp när jag såg pizzerian intill när taxin stannade, jag hinner tänkte jag, han skulle inte vara tillbaka för om en kvart. Klev in, slogs emot utav lukten och blev ännu mer sugen, då ser jag hur mannen i Farsta vinkar från ett bord i hörnet. Där satt de och hade precis druckit upp kaffet och tog för givet att jag blivit tipsad om att de satt därinne. Så de packade ihop och vi gick över till firman i Farsta istället och lyckades efter många frågetecken med en nödlösning. Taxi tebaks till regeringskvarteren igen och utplaceringen gick nästan smärtfritt. Snudd på att jag hann med tidiga tåget, men å andra sidan fick jag nu tid att äta min efterlängtade frukost. Sen var det bara att kliva på tåget... Eller, nja ni vet. Förseningen blir bara större å större, nu i Katrineholm var den uppe i 2:14, och jag tvivlar på att mitt anslutande tåg i Kst väntar.

Och fortsättningen blev att det stod en taxi och väntade, efter någon mil förstod jag varför det var så kallt och rysligt där i baksätet. Han hade haft fönstret öppet så det regnat in och jag satt på ett regn-fuktigt taxi-säte hela vägen hem, näe, inte hela, för han ville inte köra oss runt dit vi ville, han hade fått order om att köra oss till stationen, jag hoppade av vid OKQ8 i farten...

Stockholmar'ne

DösnackPosted by Mathew Thu, October 15, 2009 23:34:10
Jag har varit på en liten tjänsteresa, en nätt liten biltur på 150 mil. Bland annat så körde jag E4an norrut från Hufvudstaden. Jag märkte en grej. Med uträknat korta mellanrum återkom små infarter vid sidan av vägen märkta 'Vändplats'. Jag vet vad det handlar om. Det är skälet till att Norrland är urfolkat. Tänk er att Stockholmarn sitter i bilen på väg norrut, ser alla dessa skyltar, svettas och våndas. Och i höjd med Tierp så har även den mest uthärdige Stockholmarn bangat ur och vänt om söderut. Plantera granplant över alla dessa vändplatser och Sverige börjar leva igen, så enkelt äre!! Haregött!!

Next »