Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

Korthelg

BilderPosted by Mathew Sat, March 06, 2010 22:09:20
Korthelg har ingenting med pokerkväll att göra. Korthelg är vad som blir kvar när det är planerat att man ska lifta med Bröderna Grus till Ståckholm redan under söndagen. Det blir alltså inte bara torsdag-fredag i storstan denna vecka.

Men å andra sidan, under veckan som varit skulle jag ta tåget som vanligt på torsdag. Resan inleds med ett enklare tåg först till närmsta stadsregion. Väl där äre tänkt att jag skulle kliva ombord på Stockholmståget. Det tåget utgick så istället tog jag ett enklare tåg tillbaks hem och hann nästan precis komma i tid till arbetet i ateljeén precis som vanligt. Det är lite imponerande att det faktiskt finns tågförbindelser så att man kan resa med tåg via Lillstan och ändå hinna tillbaks i tid till jobbet, fast man får juh kliva upp klockan fyra för att börja jobbet tre kilometer hemifrån fyra timmar senare. Ni kanske har tappat tråden nu, men vad jag vill ha sagt är att jag var väldigt trött under torsdagens långa arbetsdag. Men nu är det alltså korthelg.

Och under korthelger brukar man komma på vad mycket man egentligen vill hinna med under en helg, sånt som man inte riktigt hinner eftersom det är just en kort helg. Men det finurliga är, att man plötsligt försöker ändå, vilket man i vanliga fall oftast inte orkar göra utan låter hela helgen passera förbi soffan. Förlorat tråden igen? Jo alltså, när det är korthelg så försöker jag skynda mig att hitta på nåt skojigt. Som tex att leka lite med veckans Traderafynd, en ljusformare som egentligen skulle ha suttit på en 40 år gammal ProFoto-blixt men som med hjälp av lite handgemäng passar fint på min något modernare och mycket billigare studioblixt. Det är som en blandning mellan en fresnel och en snoot, eller bara som en fresnel fast enklare. Hur som helst, på bilden nedan (som är tänkt att vara klickbar) syns detta underverks fotavtryck alltså på bakgrunden, och man kan lätt se att mitt blixtrör är cirkulärt och väl värt att frösöka dölja reflexen av denna, men jag gillar effekten. Huvudljuset kommer från en blixt av samma typ fast placerad bakom en stor diffusionsduk med en "lightbank". En reflexskärm på motstående sida lättade upp något. Reflexerna i flaskan är inte speciellt vackra, men jag får heller inte betalt för mina bilder, mao jag är inte proffs än, men det kommer! =)


Ett Härrans Liv presenterar: Ola Dubh, 30 år