Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

Frihet på en pinne

BilderPosted by Mathew Tue, May 11, 2010 23:43:00

Se där ja. Då har jag äntligen kommit mig för att besöka den lokala smedjan, bara för att få veta att mitt pelarstativ inte alls var färdigt. Det var ihopsvetsat men lite skevt, så det enda som återstår är att han rätar till det lite. Det var förra veckan. Tänkte göra ett nytt försök imorgon, skulle så gärna vilja sätta igång med ihopskruvandet under helgen.

Men man får ta vad man har i projektlådan liksom, så ikväll har jag istället skruvat ihop en kulledad hållare för vanlig fotoblixt med en 50x50 (60x60?) softbox et voilá!! Total frihet på en pinne, bara att plocka med ut i skogen eller naturen. Kommer snart att pilla ihop en motsvarande hållare med paraplyfäste också. Finns inte mycket som tilltalar mig så starkt som bilder utomhus med blandljus, vet inte varför, men jag är helt såld. Fashion eller beauty on location skulle jag verkligen vilja kunna fota. Helst då med hjälp av kanske en batteridriven blixtgenerator typ Profotos nya Pro-B3 1200 AirS, men eftersom jag varken har 49.960:- (plus moms) eller ens några blixthuvuden som passar till en sån dyrgrip så får jag nog nöja mig med lite DIY och vanliga kamerablixtar. Så länge.

Den utlovade kommunistvärmeböljan smet söderut. Min väder-widget visar på regn från torsdag till söndag. Riktigt aprilväder nuförtiden. Snöliknande nederbörd i förrgår, regn och sommarsol igår, is på bilen imorse, sen regn igen. Så jag antar att jag får fortsätta att prova min mobila blixtlösning i vardagsrummet under helgen. Med hunden framför kameran, verkligen fashionabelt.


Ett Härrans Liv presenterar: Axl, The Miniature Schnauzer