Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

En perfekt Ända för en perfekt dagjävel

DösnackPosted by Mathew Mon, November 02, 2009 20:19:09
Jaha, här sitter man på tåget, redan vid start från den blåsiga hufvudstaden lite drygt en timma försenad, eller lite, en å tjugo för att vara exakt. Efter en del stopp å väntande drygades förseningen ut till två timmar, sen kom vi äntligen fram till Södertälje. Jag trodde hon drev med oss när hon ropade ut Södertälje, trodde vi var i Katrineholm eller nåt...

Denna perfekta dag började redan igår, eller egentligen i torsdags när jag var i Sthlm å fick veta att jag måste tebaks på måndag. Eftersom det inte är så lätt att boka morgon-kryss-2000 till måndag på fredagar tog jag beslutet att åka med firmans glada gossar på söndag och sova i firmans våning på Lidingö. När vi kom fram halv tolv visade det sig att de som senast bodde där hade gjort slut på allt mugg-papper innan de åkte hem. Förtjusande.

Sen har måndagen fortsatt på samma roliga sätt. Började med att ta mig ut till Farsta å hämta nya klimatmanicker. De tom tittade i min dator å konstaterade att dehär blir inga problem. Jag gjorde sedan klart det som sket sig i torsdags, sedan letade jag upp ett avsides arbetsrum under en församlingsgård för att i lugn och ro programmera manickerna. Kl 11:00 skulle de placeras ut. Min kontakt på SFV blev glad för han hade annat att göra vid elva, men jag blev lite småsur över att behöva åka ut till Farsta igen. För visst blev det problem, fick ingen som helst kontakt med manickerna.

På vägen ut i taxi'n mot Farsta kände jag plötsligt av att jag inget ätit sedan 18 på söndag. Eftersom jag visste att mannen i Farsta gått på lunch istället för att lösa mitt problem, sken jag upp när jag såg pizzerian intill när taxin stannade, jag hinner tänkte jag, han skulle inte vara tillbaka för om en kvart. Klev in, slogs emot utav lukten och blev ännu mer sugen, då ser jag hur mannen i Farsta vinkar från ett bord i hörnet. Där satt de och hade precis druckit upp kaffet och tog för givet att jag blivit tipsad om att de satt därinne. Så de packade ihop och vi gick över till firman i Farsta istället och lyckades efter många frågetecken med en nödlösning. Taxi tebaks till regeringskvarteren igen och utplaceringen gick nästan smärtfritt. Snudd på att jag hann med tidiga tåget, men å andra sidan fick jag nu tid att äta min efterlängtade frukost. Sen var det bara att kliva på tåget... Eller, nja ni vet. Förseningen blir bara större å större, nu i Katrineholm var den uppe i 2:14, och jag tvivlar på att mitt anslutande tåg i Kst väntar.

Och fortsättningen blev att det stod en taxi och väntade, efter någon mil förstod jag varför det var så kallt och rysligt där i baksätet. Han hade haft fönstret öppet så det regnat in och jag satt på ett regn-fuktigt taxi-säte hela vägen hem, näe, inte hela, för han ville inte köra oss runt dit vi ville, han hade fått order om att köra oss till stationen, jag hoppade av vid OKQ8 i farten...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.