Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

Prylbög som man är

BilderPosted by Mathew Fri, January 29, 2010 23:32:53
...så är det väldigt passande med en pryltokig chef, jag är nämligen inte direkt ekonomiskt oberoende själv.

Jag har under en tid försiktigt och skickligt planterat ett intresse hos chefen för Canons nya G11. Jag har förstått att det är en rätt rolig liten kamera, omtyckt av de riktiga fotograferna där ute i den vida världen. Den är hyggligt smidig och liten. Det är mycket större chans att den följer med lite varstans än tex min egen Nikon D2x eller den Canon eos1D MarkIII som jag släpar på jobbet. Båda dessa två väger nånstans mellan 1-2 kg med varsam glugg. Men G11an skulle kunna slinka ned, med eller utan hjälp av skohorn, i en normalstor innerficka.

Hur som helst, nu slog han alltså till på en. Jag testade den lite idag. Jag insåg efter ett tag att man nog måste studera handboken lite eftersom en del av de alternativ jag ställt in inte verkar ge någon som helst verkan, vad hände tex med raw-bilderna som kameran lovade att spara? Men kul verkar den vara, och med lite tur så tycker chefen snart att den är lite för avancerad för honom =)


Bilden nedan är tagen med G11an, 4 us geeks; bländare 2.8 och 1/60 på 6.1mm och ISO 640. Jag gillar möjligheten att montera den fullstora blixt, 580 EX II, som jag har till eos'en, fast den var juh inte monterad när denna bild togs, men ändå.


Ett Härrans Liv presenterar en kompaktbild:Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.