Ett Härrans Liv

Ett Härrans Liv

Om Bloggen

Eventuella upplevelser eller funderingar å kanske lite bilder presenteras. Luta Er inte ut.

France

BilderPosted by Mathew Thu, July 15, 2010 14:36:11

Ja då har man varit på semester i Bretagne. Vi var tre som tog bilen ned. Två som valde flyg/tåg varianten, samt fyra till som föll för flyg/hyrbilskonceptet. Tillsammans hyrde vi ett hus i en grusig liten fiskarby på kanten av Atlanten/Engelska kanalen.

Innan vi åkte fick jag hela tiden höra talas om det regniga och blåsiga klimatet som skulle möta oss. Och visst regnade det, åtminstone en av nätterna. Olidligt hett blev det aldrig, eftersom det fanns en skön stilla bris som hela tiden anpassade temperaturen till en perfekt nivå. Detta ledde till att man inte riktigt tänkte på att det kunde vara en dum idé att tex gå omkring med bar överkropp och en liten ryggsäck på ryggen. Den ruskigt fula bonnbrännan detta ledde till är obeskrivlig helt enkelt. Påminnde lite om ifall jag hade lånat galonbyxorna av nån av de lokala fiskargubbarna och lagt mig på stranden och solat.

Ogästvänliga fransmän verkar inte ha varit välkomna i våran by, för där var de verkligen gästvänliga. Vi misstänker att vi var de enda turister som bodde i byn så det kan kanske förklara att de ännu inte redan var less på turister. Hur som helst så blev vi hjärtligt mottagna på deras byfest, eller mås-festivalen. Vi måste nog återvända nästa år, vi har en andraplacering i mås-härmartävlingen samt en jury-medlem att försvara respektive bidra med.

Autobahn var ett enda långt vägarbetsområde, inte alls som de bilder jag haft i huvudet hela mitt liv om detta fenomen.


Ett Härrans Liv presenterar: Mont St Michel


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fjösmaster Fri, July 16, 2010 11:13:48

Nån helg framöver, jag har semester i två veckor till, men på vardagar är det mestadels Fjöslyft som gäller!

Posted by M.E Thu, July 15, 2010 22:48:59

Men du kan inte påstå att jag inte erbjudit mig att bära dina säckar =)

Ja alltså, jag frågade herr Polman häromdagen, och han sa att om man räknar på de närmaste två veckorna, så skulle jag sticka typ direkt för att vara hyffsat säker på finväder. Men jag har inte startat än... Å andra sidan, vi har väl aldrig haft helt perfekta förutsättningar, och aldrig lyckats haft skitväder? Å förresten har jag köpt en vattenresistant fleecejacka i en seglarbutik i Bretagne. När har Du tid?

Posted by Fjösmaster Thu, July 15, 2010 21:42:00

Ja ha ja.. du har en lite lättsammare semester än vad jag har?

När kommer du norröver?